HOME

Udstilling på min gamle skole

Udstillingen omfatter følgende 28 billeder

 1. Portræt af min far (Jens Doktor)
 2. Stenholt I
 3. Stenholt II
 4. Møllen .
 5. Løveroddevejen
 6. Sdr. Stenderup Kirke
 7. Sdr. Bjert Kirke
 8. Udsigt mod Fænø Kalv
 9. Christiansfeld I
 10. Christiansfeld II
 11. Haderslev
 12. Vikinger i rummet
 13. Eskimoen
 14. Julenat
 15. Adam i Paradiset
 16. Jesu genkomst
 17. Rauker (Øland)
 18. Strandeng
 19. Engen
 20. Marken
 21. Parafrase over vase
 22. Alene i byen
 23. Syden I
 24. Syden II
 25. Sylvia Plath
 26. Fænø Kalv
 27. Pouls Bro
 28. Hyldebærtræ

 

fotos fra udstillingen

 

 

I forbindelse med min udstilling på min gamle Realskole i Sdr. Bjært ved Kolding blev der bragt følgende foromtale i lokalavisen.

KUNSTUDSTILLING
PÅ SDR. BJERT CENTRALSKOLE.

Tidligere elev Ingeborg Doktor fra Sdr. Stenderup udstiller nogle af sine billeder i skolens aula fra den 13. august til den 19. september.
Der er fernisering på kunstudstillingen fredag den 13. august 2004. kl. 15,00 - 16,00.

Skolen har med glæde modtaget en henvendelse fra Ingeborg Doktor om at udstille nogle billeder på skolen. Vi glæder os over, at en af skolens tidligere elever vender tilbage i dette ærinde.

Vi håber, at mange vil benytte sig af anledningen til at aflægge udstillingen et besøg - og i særdeleshed ved ferniseringen, hvis der er mulighed for det.


Ingeborg Doktor udtaler følgende vedr. billedudstillingen:

"Det glæder mig at få lov til at udstille på Sdr. Bjert centralskole, hvor jeg gik i realen tre
år fra 1966 til 69, efter mine skoleår i Sdr. Stenderup hvor jeg er vokset op. Efter realen boede jeg et årstid på Rosenvænget i huset hos lærerægteparret Ellegaard.
Det var vigtige år i mit liv, hvor jeg voksede fra barndom til ungdom. Skoletiden udviklede mig i høj grad og jeg lærte rigtig meget og vigtigts- jeg fik tro og tillid til mine egne evner. Jeg er derfor skolen meget taknemlig og tænker med glæde tilbage på den tid.

Om baggrunden for min udstilling flg.

Min malebaggrund er forskellige kurser og derefter Silkeborg kunstskole og en uddannelse som billedkunstlærer på Silkeborg Seminarium. Jeg er derefter blevet medlem af billedkunstlærernes forbund, hvis kurser giver et forum for kontakt og udvikling for mit fag.
Mine motiver er dels fra min barndomsegn, dels fra Øland og endelig mere fabulerende og affødt af synsindtryk eller tanker.
Jeg er colourist dvs. jeg arbejder bevidst med farverne og deres betydning.Desuden betyder lyset meget for mine billeder og der igennem henvises der tit til en religiøs dimension.
Jeg håber at nogle vil nikke genkendende til motiverne og at alle vil få glæde af at se dem, for billeder skal ses, ikke forklares ellers dør deres poesi så let.

Jeg glæder mig til at udstille mine billeder fredag d. 13. august."

 

Se mere om skolen på dette link


Sidst ajourført: 5-oct-06 - set gange  
Home